juli 25, 2013

TimeCapsules (NL)Sommige momenten wil je je leven lang koesteren. Voor zover wij weten zit tijdreizen er voorlopig nog niet in dus om de vrolijkste momenten van je leven te kunnen bewaren en herleven hebben we TimeCapsules ontwikkeld. De TimeCapsule zorgt ervoor dat je herinneringen veilig en in stijl bewaard blijven en is een perfect cadeau voor de geboorte van een baby, een huwelijk of andere mijlpaal. 
TimeCapsules  Make History!   Welke herinneringen stuur jij de toekomst in?
Sinds het begin van de jaren ’70 zijn we massaal in de ban van de tijdcapsule. Andy Warhol vulde in die jaren iedere maand een verhuisdoos met trivia van zijn dagelijkse leven en liet die verzegeld en gedateerd opslaan. Pas na zijn dood werden zijn 612 ‘Time Capsules’ ontdekt. De duizelingwekkende inhoud ervan reisde als tentoonstelling over de hele wereld en is permanent online na te pluizen. Andere legendarische ‘time capsules’ zijn de gouden langspeelplaten met geluiden en symbolen van onze aardse beschaving die in 1977 met de Voyager 1 en 2 de cosmos in zijn geschoten als ‘cadeautje’ aan intelligente marsmannetjes.

De tijdcapsule is inmiddels cultuurgoed geworden, maar wie heeft er één? Had je vroeger met je beste speelkameraadje maar een schatkist begraven zodat je hem nu weer kon opgraven! Met de TimeCapsule ben je een hele grote stap dichter bij de uitvoering van je geniale idee om een herinnering aan deze tijd mee te geven aan je pasgeboren baby of aanstaande neefje of nichtje. Of misschien wil je jezelf op je 50ste wel herinneren aan de ambities en idealen die je koesterde toen je net ging studeren? Gaat een collega emigreren? Staat je beste vriend(in) op het punt het singles bestaan achter zich te laten en wil je een aandenken aan jullie mooie tijd samen? Of wil je alle memorabilia van je huwelijksdag veiligstellen tot een door jou te bepalen moment in de toekomst? Het leven is vol ‘rites of passage’ en milestones dus aan gelegenheden geen gebrek.


TimeCapsules is een samenwerking tussen bedenkster Anouk van der El, de awards winnende productdesigners van Officeoriginair, creatief collectief Venour en grafisch ontwerpsters Mae Engelgeer en Marloes Sijm. TimeCapsules zijn kant en klaar voor gebruik met een boekje voor je mooiste herinneringen, washi tape om je favoriete foto’s erin te plakken, een set vrolijke labels, stickers en een uitgebreide manual vol inspiratie en handige tips.  De TimeCapsule wordt gesloten met een speciale bijgeleverde sealing strip want eenmaal gesloten mag hij pas weer geopend worden op de aangegeven datum in de toekomst.
De TimeCapsule kost € 34,95 en is vanaf nu ook verkrijgbaar op www.orangemayonnaise.com.  ter inspiratie; hieronder zie je nog een aantal voorbeelden voor de vulling van je TimeCapsule.......... wat ga jij er in doen ??


Geen opmerkingen: